Home » Κάντε Οικογενιακές Διακοπές με Ποδήλατο
Sports

Κάντε Οικογενιακές Διακοπές με Ποδήλατο

Το να κάνετε διακοπές με το ποδήλατό σας είναι μια πολύ διαφορετική εμπειρία από  κάθε άλλο ταξίδι που δοκιμάσατε με την οικογένεια σας. Περιλαμβάνει τις γνωστές περιηγήσεις στα αξιοθέατα και προσθέτει στιγμές μπόνους στο ταξίδι σας που θα κρατήσετε στο μυαλό σας για πάντα. Εδώ είναι πέντε από τα πράγματα που μας αρέσουν περισσότερο όταν κάνουμε μια περιήγηση με ποδήλατο.

banner side achnagal arthrou

1. Το φαγητό, το κρασί και τα κοκτέιλ τα γλυκά ή όλα τα παραπάνω, μας κάνουν να βάζουμε την υγεία μας στο πίσω κάθισμα όταν κάνουμε διακοπές. Αυτό μπορεί να μας κάνει να νιώθουμε περισσότερο κουρασμένοι όταν επιστρέφουμε σπίτι από ό,τι ήμασταν πριν φύγουμε. (Νιώσατε ποτέ ότι χρειάζεστε διακοπές μετά τις διακοπές σας;)

Το να περάσετε τις διακοπές σας σε μια οικογενιακή ποδηλατική περιήγηση σας βοηθά να νιώσετε ανανεωμένοι και υγιείς. Και πάλι μπορεί να αισθάνεστε κουρασμένοι όταν επιστρέφετε στο σπίτι, αλλά τα βραχυπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα οφέλη της τακτικής ποδηλασίας για μια χρονική περίοδο υπερτερούν κατά πολύ αυτής της μικρής ταλαιπωρίας.

Όταν βρίσκεστε σε μια ποδηλατική εκδρομή, φυσικά εστιάζετε στην υγεία σας. Δίνετε προτεραιότητα στην υγιεινή διατροφή όταν χρειάζεστε «καλές» θερμίδες για το χρόνο που χρειάζεστε πάνω στη σέλα και συμμετέχετε χωρίς να το καταλάβετε σε πιο ευεργετικά για τον οργανισμό πράγματα όπως γιόγκα, διατάσεις και μασάζ για να επανέλεθετε στην σωστή θέση του σώματος μετά τις βόλτες σας.

2. Ένας από τους βασικούς λόγους που πηγαίνουμε διακοπές είναι να επιβραδύνουμε, να ξεχνάμε τις πιέσεις της δουλειάς και της καθημερινότητας και απλά να χαλαρώνουμε. Να έρθουμε πιο κοντά στην οικογένεια μας και να δημιουργήσουμε ωρέες στιγμές. Οι διακοπές συχνά κάνουν το αντίθετο. Τρέχουμε για να προλάβουμε πτήσεις, να κάνουμε μια περιήγηση στα αξιοθέατα, να βρούμε καταλύματα, να πάρουμε φαγητό και να βγούμε στην παραλία. Σε μια ποδηλατική περιήγηση, αναγκάζεστε να επιβραδύνετε τον ρυθμό σας και να προσέχετε τη βόλτα.

 Δεν μπορείτε πραγματικά να βιαστείτε στη ποδηλατική σας διαδρομή, ακόμα και αν ποδηλατείτε γρήγορα θα αναγκαστείτε να ακολουθήσετε τον ρυθμό της οικογένειας. Θα κάνετε στάσεις ασφαλείας. Θα προσέξετε λεπτομέριες στον δρόμο που δεν θα είχατε προσέξει με το αυτοκίνητο.

Ζούμε πολυάσχολες ζωές και μπορεί να είναι μια πρόκληση να επιβραδύνετε και να απολαύσετε τη βόλτα σας, αλλά χάρη στην φανταστική θέα και την καλή παρέα των παιδιών σας, θα προσαρμοστείτε μια χαρά.

3. Ζώντας μια πολυάσχολη αστική ζωή, περνώντας το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας σε εσωτερικούς χώρους κάνοντας κουβέντες στο ψυγείο νερού, μπορεί κανείς να αισθανθεί μια απώλεια σύνδεσης με την ζωή. Ζούμε στα σπίτια, τα γραφεία και τα αυτοκίνητά μας — πάντα μακριά από τη φύση. Το ποδήλατο είναι ένας τρόπος επανασύνδεσης.

Το να είμαστε περιτριγυρισμένοι από τη φύση μας βοηθά να νιώθουμε πιο προσγειωμένοι, μειώνει το άγχος και μειώνει τα επίπεδα στρες, επομένως είναι εύκολο να καταλάβετε γιατί ο παρατεταμένος χρόνος με το ποδήλατό σας μπορεί να σας βοηθήσει να επανασυνδεθείτε με τον κόσμο γύρω σας. Όταν αισθάνεστε προσγειωμένοι, αντιμετωπίζετε ευκολότερα το άγχος και είναι πιο εύκολο να είστε πιο συνδεδεμένοι και συγκεντρωμένοι στις εργασίες σας. 

4. Όταν επισκέπτεστε ένα νέο μέρος σε μια περιήγηση με λεωφορείο ή μια περιήγηση με σκάφος, συχνά αποχωρίζεστε από το περιβάλλον γύρω σας, χωρίς τη δυνατότητα να αλληλεπιδράσετε άμεσα με το τοπίο και τον πολιτισμό. Το ποδήλατο, ωστόσο, σε βυθίζει στον κόσμο γύρω σου. Είστε τυλιγμένοι πλήρως από τις μυρωδιές, τους ήχους και τα αξιοθέατα ανά πάσα στιγμή κατά τη διάρκεια της ποδηλατικής περιήγησής σας, παρέχοντας αυτή την πραγματικά αυθεντική εμπειρία που αναζητούσατε.

Όταν ποδηλατείτε μέχρι την αγορά στην άκρη του δρόμου για να αγοράσετε φρέσκο ​​χυμό μάνγκο, έχετε την αυθεντικότητα της συνομιλίας με ντόπιους σε ένα τοπικό περιβάλλον, κάτι που πιθανότατα θα χάσετε καθώς το τουριστικό λεωφορείο σας πηγαίνει από αξιοθέατο σε αξιοθέατο. Όταν οδηγείτε το ποδήλατό σας, δίνετε μεγαλύτερη προσοχή στον κόσμο γύρω σας, αλληλεπιδράτε περισσότερο με το περιβάλλον σας και απολαμβάνετε περισσότερο τη συνολική εμπειρία του ταξιδιού.

5. Το αποκορύφωμα της εστίασης στην υγεία σας, η επιβράδυνση και η σύνδεση με μια αληθινή εμπειρία βοηθά στη δημιουργία αναμνήσεων που δεν θα ξεχάσετε. Το ποδήλατο σε μια ξένη χώρα μαζί με την οικογένεια θα δημιουργήσει εικόνες που πολύ δύσκολα θα πάψετε να θυμάστε. Οι στιγμές στο ποδήλατο θα κάνουν τα παιδιά σας να αισθανθούν σημαντικά στην ζωή σας. Θα νιώσουν την ομορφιά του διαφορετικού και της περιπέτειας και θα φυλάξουν για πάντα αυτές τις αναμνήσεις. 

Η ποδηλατική περιήγηση ξεχωρίζει στο μυαλό ως μια πραγματικά αυθεντική εμπειρία, όπου όλες οι αισθήσεις σας απασχολούνται κάθε μέρα που οδηγείτε. Αυτός είναι ο λόγος που θα θυμάστε και θα εκτιμάτε πάντα τις πεπερασμένες λεπτομέρειες κάθε ποδηλατικής περιήγησης που κάνετε.

ACHNAGAL_BANNER790X200