Home » Hermes Airports: Ανάπτυξη με επίκεντρο το ανθρώπινο δυναμικό
Family Life

Hermes Airports: Ανάπτυξη με επίκεντρο το ανθρώπινο δυναμικό

gonioscy family life hermes career F

Χορηγός άρθρου Hermes Airports

Τα αεροδρόμια είναι συνυφασμένα με τα ταξίδια, τον τουρισμό και τη μετακίνηση από μία χώρα σε μια άλλη. Την ίδια ώρα όμως αποτελούν και μία μεγάλη κοινότητα ανθρώπων οι οποίοι καθημερινά συμβάλλουν ενεργά στην ομαλή και ασφαλή λειτουργία τους και στη δημιουργία μιας αξέχαστης εμπειρίας των ταξιδιωτών κατά το πέρασμά τους από αυτά.

HERMES banner 285X500

Ως Hermes Airports, είναι πεποίθησή μας ότι κάθε οργανισμός, είναι τόσο δυνατός όσο το ανθρώπινο δυναμικό του. Έχοντας κατά νου την αρχή αυτή, το 2013 θέσαμε τον ανθρώπινο παράγοντα ως μια από τις έξι στρατηγικές προτεραιότητες της εταιρείας, στοχεύοντας στη δημιουργία ενός υγιούς οργανισμού με υψηλά επίπεδα εταιρικής κουλτούρας. Στα χρόνια που ακολούθησαν, εισαγάγαμε και εφαρμόσαμε ποικίλες καινοτόμες δράσεις και αναγνωρισμένες πρακτικές που επικεντρώνονταν μεταξύ άλλων στην ηγεσία, στην εκπαίδευση και ανάπτυξη, στην επικοινωνία και συνεργασία, στη διαχείριση ταλέντων, στην ευεξία του προσωπικού, στην αναγνώριση και επιβράβευση  καθώς επίσης και σε executive coaching.

Εννέα σχεδόν χρόνια μετά, η Hermes Airports, έχει εξελιχθεί σε έναν από τους σημαντικότερους Εργοδότες Προτίμησης και Επιλογής τόσο στην Κύπρο όσο και στο εξωτερικό, προσελκύοντας αξιόλογους επαγγελματίες στην ομάδα μας. Τα βραβεία που έχουμε αποσπάσει διαδοχικά τα τελευταία χρόνια στον τομέα ανθρώπινου δυναμικού, επιβεβαιώνουν τη διαρκή επικέντρωσή μας στην ανάπτυξη και ευημερία των ανθρώπων μας. Το 2019 οι αερολιμένες Λάρνακας και Πάφου έγιναν τα πρώτα αεροδρόμια στον κόσμο που κέρδισαν το πλατινένιο πρότυπο Investors in People, το πλέον αναγνωρισμένο διεθνώς πρότυπο στον τομέα της διαχείρισης και ανάπτυξης ανθρώπινου δυναμικού. Η προσήλωση της Hermes στη συνεχή ανάπτυξη των ανθρώπων της έφερε, πριν από λίγες ημέρες, την ανανέωση της διεθνούς κύρους πλατινένιας πιστοποίησης Investors in People για την εταιρεία, παρά τις προκλήσεις λόγω της πανδημίας του Covid-19. Την ίδια ώρα, το 2021 τα επίπεδα ικανοποίησης του προσωπικού μας ήταν τα πιο ψηλά που σημειώθηκαν ποτέ στα 15 χρόνια λειτουργείας μας. Παράλληλα, η Hermes απέσπασε το 2019 το ευρωπαϊκό βραβείο Αριστείας στη Διαχείριση Ανθρώπινου Δυναμικού του Διεθνούς Συμβουλίου Αεροδρομίων (ACI Europe), ενώ την ίδια χρονιά κατέκτησε τρία χρυσά βραβεία στα Cyprus HR Awards. Το καλοκαίρι του 2021 εξασφάλισε άλλη μια διεθνή διάκριση: Τη Χρυσή επιβράβευση στα βραβεία MEECO (Measuring, Employment Sciences, Executive Coaching, Corporate Leadership, Organizational Culture). Η εκλογή, εξάλλου, της Ανώτερης Διευθύντριας Ανθρώπινου Δυναμικού της Hermes Airports, Νατάσας Ιακωβίδου, στην προεδρία της Επιτροπής Ηγεσίας και Ανθρώπινου Δυναμικού του Διεθνούς Συμβουλίου Αεροδρομίων Ευρώπης τον περασμένο Σεπτέμβριο αποτελεί και το επιστέγασμα του συνόλου του ενεργειών της εταιρείας στον τομέα του ανθρώπινου δυναμικού.

Ημερίδα Καριέρας

https://el.hermesairports.com/landing-pages/virtual-career-daysΠέραν των δράσεών της για εξέλιξη και ικανοποίηση του προσωπικού της, η εταιρεία δίδει επίσης έμφαση στην προσέλκυση του κατάλληλου προσωπικού. Η Ημερίδα Καριέρας της Hermes Airports, μια διοργάνωση που έχει καταστεί πλέον θεσμός, πραγματοποιείται κάθε χρόνο την άνοιξη και στοχεύει στην παροχή πληροφόρησης και δυνατοτήτων δικτύωσης στους ανθρώπους που ενδιαφέρονται να εργοδοτηθούν στα αεροδρόμια Λάρνακας και Πάφου. Οι συμμετέχοντες θα γνωρίσουν από κοντά τις εταιρείες που συνθέτουν την αεροδρομική κοινότητα και να ενημερωθούν για θέσεις εργασίας στους δύο αερολιμένες. Ταυτόχρονα, οι εταιρείες έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν ανθρώπους οι οποίοι ενδιαφέρονται να εργαστούν στα αεροδρόμια, ενόψει και των αυξημένων αναγκών της καλοκαιρινής περιόδου. Η φετινή Ημερίδα Καριέρας της Hermes Airports θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά στις 15 Μαρτίου, με τη συμμετοχή εννέα εταιρειών που δραστηριοποιούνται στα αεροδρόμια Λάρνακας και Πάφου. Αφού ενημερωθούν για τις διαθέσιμες θέσεις εργασίας, οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν στη συνέχεια να συνομιλήσουν κατ’ ιδίαν με την εταιρεία που τους ενδιαφέρει, στο πλαίσιο τετ α τετ διαδικτυακών συνομιλιών (15-17 Μαρτίου).

NM183510

Στην Hermes Airports γνωρίζουμε ότι κλειδί για τη διατήρηση ενός υγιούς οργανισμού με δυνατή ηγεσία και υψηλά επίπεδα εταιρικής κουλτούρας, αποτελεί η συνεχής εξέλιξη. Γι’ αυτό και δεν επαναπαυόμαστε, αλλά είμαστε προσηλωμένοι στον στόχο της εξέλιξης, προς όφελος του οργανισμού, των εργαζομένων, της οικονομίας και της κοινωνίας ευρύτερα. 

02 AHA HERMES