Home » Hermes Airports: Η κοινωνική υπευθυνότητα είναι στη φιλοσοφία μας
Family Life

Hermes Airports: Η κοινωνική υπευθυνότητα είναι στη φιλοσοφία μας

gonioscy family life airport f

Χορηγός άρθρου Hermes Airports

H κοινωνική υπευθυνότητα είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την Hermes Airports και στόχος μας είναι ο συντονισμός πρωτοβουλιών και δράσεων πάντοτε με γνώμονα τις αξίες και τις αρχές μας. Ως βασική προτεραιότητα μας είναι ο σεβασμός προς τον άνθρωπο, η στήριξη της κοινωνίας και η προστασία του περιβάλλοντος.

Στο πλαίσιο αυτό, επιδιώκουμε να βρισκόμαστε σε διαρκή επαφή με την τοπική αλλά και την ευρύτερη κοινωνία, τους πολίτες, φορείς, οργανισμούς, μη κυβερνητικές οργανώσεις κ.ά., να ενημερωνόμαστε για τις ανάγκες τους έτσι ώστε να είμαστε σε θέση να συμβάλλουμε, στο μέτρο των δυνατοτήτων μας, στην ικανοποίησή τους.

HERMES banner 285X500
B69Q1280

Το 2021 ξεκίνησε με τη συμμετοχή μας στην εκστρατεία «Υιοθετήστε μια οικογένεια» που σκοπό έχει τη στήριξη ευάλωτων οικογενειών. Ουσιαστικά, «υιοθετήσαμε» 20 οικογένειες, χαρίζοντάς τους τα απαραίτητα για το γιορτινό τους τραπέζι αλλά και παιχνίδια για τα παιδιά. Πρόκειται για ενέργεια την οποία επαναλάβαμε και τον Δεκέμβριο που μας πέρασε, στο πλαίσιο της δέσμευσής και της συνεργασίας μας με το Παγκύπριο Συντονιστικό Συμβούλιο Εθελοντών.

Επιπρόσθετα, συνεχίζει η διαχρονική στήριξη μας στο Σοφία για τα Παιδιά και στο πρόγραμμα  «Μαγειρεύω και Προσφέρω» το οποίο εφαρμόζεται σε δυο ολοήμερα δημοτικά σχολεία στον προσφυγικό συνοικισμό Τσιακκιλερού στη Λάρνακα. Εκεί, από το 2017, παρέχουμε στα παιδιά το μεσημεριανό τους γεύμα εξασφαλίζοντας υγιεινή διατροφή και στήριξη καθ’ όλη τη διάρκεια της παρουσίας τους στο σχολείο.

News1 (2)

Η έμπρακτη έκφραση της υπευθυνότητας μιας εταιρίας αποτυπώνεται με την προσφορά στην κοινωνία, αναδεικνύοντας την σε θεμελιώδη θεσμό. Στο πλαίσιο αυτό, ανταποκριθήκαμε άμεσα στις ανάγκες της χώρας μας με στοχευμένη στήριξη, οικονομική και όχι μόνο, η οποία λειτουργεί ως έμπρακτη αναγνώριση της προσπάθειας που κατέβαλαν οι πυροσβέστες στις φονικές πυρκαγιές που είχαμε τον Ιούλιο του ’21 στις επαρχίες Λάρνακας και Λεμεσού. Η δωρεά €20,000 στις κοινότητες που επηρεάστηκαν από τις καταστροφικές φωτιές θα βοηθήσουν για να χτιστεί ένα παιδικό πάρκο στην Ακαπνού και να δημιουργηθεί ένας Χώρος Πρασίνου στον Αρακαπά. Παράλληλα, αγοράσαμε αντιπυρικές στολές στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Κύπρου σε συνεργασία με το Δίκτυο Υποστήριξης Support Cy.

Διαχρονικά στηρίζουμε την Europa Donna Κύπρου και ενισχύουμε τις προσπάθειες για ενημέρωση του κοινού σχετικά µε τις μεθόδους πρόληψης κατά του καρκίνου του µαστού. Έτσι, τον Οκτώβριο, τα δυο αεροδρόμια Λάρνακας και Πάφου φώτισαν τις εισόδους τους με το χαρακτηριστικό ροζ χρώμα ενώ ένα ενημερωτικό βίντεο προβαλλόταν εντός του κτηρίου. Επίσης, παραδώσαμε τρόλεϊ στο Μακάριο Νοσοκομείο για να βοηθήσουμε τις προσπάθειες του νοσοκομείου για να διευκολύνει τα άτομα που παραμένουν για μεγάλο χρονικό διάστημα στο νοσοκομείο για σκοπούς περίθαλψης.

Για περισσότερο από 10ετία, η Hermes Airports στηρίζει την βιώσιμη ανάπτυξη καθώς και την υπεύθυνη επιχειρηματικότητα συνεισφέροντας έμπρακτα και στηρίζοντας τις ευάλωτες ομάδες αλλά και ευρύτερα την κοινωνία.

02 AHA HERMES