Home » 5 Tips για ένα πιο εύκολο και γρήγορο ταξίδι
Family Life

5 Tips για ένα πιο εύκολο και γρήγορο ταξίδι

gonioscy family life travelling F

Χορηγός άρθρου Hermes Airports

Διάβασε πιο κάτω μικρές αλλά σημαντικές συμβουλές που μπορούν να αλλάξουν το ταξίδι σας, απλοποιώντας το.

Τι πρέπει να κάνεις πριν φθάσεις στο αεροδρόμιο

Όταν ετοιμάζεις ένα ταξίδι, σίγουρα το τελευταίο πράγμα που θέλεις να έχεις στο μυαλό σου είναι το πού θα αφήσεις το αυτοκίνητο σου. Επομένως, η σωστή προετοιμασία μπορεί να αποδειχτεί πολύ χρήσιμη! Το πρώτο πράγμα που έχεις να κάνεις είναι να κλείσεις χώρο στάθμευσης. Με ένα γρήγορο search μέσω της ιστοσελίδας του αεροδρομίου θα διαπιστώσεις πως υπάρχουν πολλές και οικονομικές επιλογές στάθμευσης. Εάν μάλιστα επιλέξεις να προ-κρατήσεις έγκαιρα το χώρο στάθμευσης, τότε θα επωφεληθείς έκπτωσης μέχρι και 45%.

HERMES banner 285X500

Η διαδικτυακή κράτηση μπορεί να γίνει πανεύκολα, σε μόλις λίγα λεπτά, αφού το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να προεπιλέξεις τις ημερομηνίες και ώρες άφιξης και αναχώρησης σου, καθώς και την προτίμησή ανάμεσα σε καλυμμένο και ακάλυπτο χώρο. Εάν θες να περάσεις εύκολα και γρήγορα από την διαδικασία διαβατηριακού ελέγχου και ελέγχου αποσκευών, μπορείς να προ-αγοράσεις και την υπηρεσία express lane η οποία είναι μια ξεχωριστή διαδρομή, που έχει σαν στόχο τη μείωση του χρόνου αναμονής. Έτσι κερδίζεις περισσότερο χρόνο για τα ψώνια σου, ή απλά να χαλαρώσεις πριν από την πτήση στην αίθουσα αναμονής. Μπορείς να κάνεις κράτηση διαδικτυακά και επωφεληθείς μέχρι και 30% έκπτωση από την κανονική τιμή!

Οι αποσκευές σου

Εάν το πακετάρισμα των αποσκευών σου γίνει σωστά, τότε μπορείς να περάσεις από τα σημεία ελέγχου πολύ γρήγορα. (Tip: Μην ξεχνάς ότι πρέπει να πακετάρεις τη βαλίτσα σου με βάση τις προϋποθέσεις του εισιτηρίου σου. Επίσης έλεγξε ότι δεν υπερβαίνεις τα κιλά ή το μέγεθος της αποσκευής που ορίζει η αερογραμμή). Εάν θα έχεις χειραποσκευή μαζί σου, τότε θα πρέπει να ελεγχθεί όταν φθάσεις στον έλεγχο αποσκευών. Όσον αφορά τις χειραποσκευές, ισχύουν διεθνείς κανονισμοί και περιορισμοί όπως π.χ.  ο περιορισμός στα υγρά ή στα αντικείμενα που μπορείς να μεταφέρεις. Σε αυτό το σύντομο βίντεο θα βρεις με όλες τις σημαντικές πληροφορίες που χρειάζεσαι.

banner3.

Τι πρέπει να κάνεις όταν φθάσεις στο αεροδρόμιο

Και φθάνει η μέρα που θα ταξιδέψεις. Προχωράς προς τον χώρο στάθμευσης που προκράτησες ενώ το σύστημα αυτόματης αναγνώρισης πινακίδων θα αναγνωρίσει τις πινακίδες του αυτοκινήτου σου και η μπάρα εισόδου θα ανοίξει για να μπεις εύκολα στο χώρο στάθμευσης.

Ξεφορτώνεις βαλίτσες και προχωράς προς το check in για ζύγισμα αποσκευών (εάν έχεις την δυνατότητα να κάνεις web check in από το σπίτι, κάνε το). Εάν αγόρασες διαδικτυακά το εισιτήριο σου για γρήγορη διέλευση από τα σημεία ελέγχου διαβατήριών προχώρα απευθείας στην είσοδο του express lane και σκάναρε το εισιτήριο σου. Έπειτα θα κατευθυνθείς προς το σημείο ελέγχου διαβατηρίων και αφού ολοκληρωθεί ο έλεγχος θα μπορείς να προχωρήσεις προς τον έλεγχο αποσκευών. Η διαδικασία, είναι εύκολη και προπαντών γρήγορη και επιτέλους έφθασε η ώρα να κάνεις τα ψώνια σου ή να απολαύσεις ένα γεύμα με την οικογένεια σου στους ανακαινισμένους εμπορικούς χώρους του αεροδρομίου Λάρνακας. Εάν θέλεις να ξέρεις από πριν τις επιλογές σου μπορείς να τις τσεκάρεις μέσω της ιστοσελίδας της Hermes όσον αφορά τα καταστήματα και τα καφεστιατόρια. Σημαντικό tip: εάν θέλεις να ψωνίσεις αλλά να μην κουβαλάς μαζί σου τις αγορές σου, μπορείς να χρησιμοποιήσεις μια από τις δυο βολικές υπηρεσίες Shop & Collect ή Home Delivery (πληροφορίες σχετικά με τις υπηρεσίες μπορείς να βρεις εδώ).

Εάν ξόδεψες περισσότερο χρόνο από ότι υπολόγιζες στα καταστήματα, και δεν έχεις χρόνο για να απολαύσεις το φαγητό σου, μπορείς να επισκεφθείς το κατάστημα Food For Flight για να πάρεις μαζί σου στο αεροσκάφος κάποιο γεύμα ή σνακ.

Τώρα είσαι πανέτοιμος να επιβιβαστείς στο αεροσκάφος! Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να χαλαρώσεις και να απολαύσεις το ταξίδι!

banner3.

Διαβάστε επίσης: