Home » Όταν έρχεται το δεύτερο παιδί στο σπίτι…
Life Tips

Όταν έρχεται το δεύτερο παιδί στο σπίτι…

gonioscy life tips mother two babies f

Το άρθρο χορηγούν τα Zorpas Miky Baby Centre

Πολλές φορές τα πράγματα στο σπίτι όταν έχεις ένα παιδί έχουν τα πάνω τους και τα κάτω τους. Όταν όμως έρχεται και δεύτερο παιδί τότε σίγουρα εκεί αλλάζουν οι ισορροπίες. Ειδικά τον πρώτο καιρό είναι όλα διαφορετικά. Σαν γονιός έχεις πια την ευθύνη για 2 μικρά ανθρωπάκια.  Από τη μια νιώθεις απέραντη χαρά για τα μωράκια σου και από την άλλη η κούραση είναι πολύ έντονη, o προσωπικός σου χρόνος πολύ περιορισμένος και παλεύεις να βάλεις μια τάξη σε όλα.

Μαζέψαμε εμπειρίες από μαμάδες που βρέθηκαν σε αυτή τη κατάσταση και θέλησαν να μοιραστούν αυτά που έμαθαν με τις μέλλουσες μαμάδες. (Νεογέννητο στο σπίτι; κάποια χρήσιμα tips για νέες μανούλες)

 

ZORPAS MIKY 285x500gonios

Στην πραγματικότητα στο δεύτερο παιδί ξέρεις τι να περιμένεις.

Δεν ανησυχείς για τον κάθε θόρυβο που θα κάνει. Τα βασικά βήματα της φροντίδας του μόλις τα είχες μάθει πρόσφατα έτσι είναι φρέσκα στην μνήμη σου. Από αυτή την άποψη τα πράγματα είναι ευκολότερα.

Αρχίζεις και κάνεις αρκετά πράγματα πιο εύκολα.

Όπως για παράδειγμα να το ταΐζεις  και να τακτοποιείς παπούτσια και ρούχα, ή να ετοιμάζεις την τσάντα του μωρού για να βγείτε τη βόλτα σας και να φορτώνεις και το αυτοκίνητο με όσα χρειάζεστε για την έξοδο σας.

elder boy with baby

Μια δυσκολία βέβαια είναι η προσαρμογή του πρώτου σας παιδιού στον ερχομό του δεύτερου.

Εκεί μην ξεχνάτε ότι πρέπει να γίνει μια καλή προετοιμασία κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης σας. Μπορεί επίσης να ακούσετε πολλά από το «μεγάλο» σας παιδί αλλά μην δώσετε πολύ σημασία. Όταν περνάτε μαζί του χρόνο ώστε να αντιλαμβάνεται ότι δεν έχει αντικατασταθεί και ότι δεν συντρέχει κανένας λόγος ανταγωνισμού τότε με τον χρόνο και την υπομονή θα δείτε ότι θα αρχίσει να εκφράζει και την αγάπη του προς το νέο μέλος της οικογένειας.

Η κούραση είναι πραγματική.

Κάθε 3 ώρες πρέπει να τρώει. Και η αγωνία σας είναι μεγάλη ώστε όλο αυτό να φτιάξει μέχρι την ώρα που θα επιστρέψετε πίσω στην δουλειά σας και θα μπορείτε να κοιμάστε περισσότερες ώρες το βράδυ. Η αλήθεια αυτό που συμβαίνει με κάθε μωρό διαφέρει. Απλά θα πρέπει να κάνετε πολύ υπομονή αν χρειαστεί με το δικό σας.

Ένα μικρό διάλειμμα που και που, με το να βάλετε το «μεγάλο» σας μωρό να παρακολουθήσει τα αγαπημένα του καρτούν, δεν είναι κακό. Φτάνει να μην γίνεται συνέχεια.

Αν έχετε κάνει καισαρική τότε ναι να αναμένετε ότι είναι επώδυνη και χρειάζεστε τις πρώτες μέρες ό,τι βοήθεια μπορείτε να πάρετε. Και σίγουρα θα νιώθετε τέτοια εξάντληση που ακόμα και όταν κοιταχτείτε στον καθρέφτη δεν θα βλέπετε τον εαυτό σας όπως τον θυμάστε. Θα είναι μια κουρασμένη εκδοχή του εαυτού σας και πιο αλλαγμένη. Όμως επειδή γνωρίζετε ότι αυτός είναι ο δεύτερος γύρος ξέρετε ότι χρειάζεται απλά χρόνος για να επανέλθουν τα πράγματα στο φυσιολογικό τους.

Και τέλος συνειδητοποιείτε πόσο χώρο έχει η καρδιά σας και για άλλη αγάπη. Τόση αγάπη που δεν θα το πιστεύετε. Η καρδιά σας απλά μεγαλώνει και χωράει μέσα όλα τα παιδιά σας.

Η ζωή με ένα νεογέννητο και ένα μικρό παιδί δεν είναι εύκολη, αλλά είναι πέρα για πέρα φυσιολογική. Είναι μια νέα πρόκληση. Θα είναι δύσκολο. Και δεν θα τελειώνει καθημερινά η μέρα σας με χαμόγελο. Αλλά αξίζει τον κόπο!ZORPAS MIKY 790x200gonios