Home » 5 πράγματα που είναι καλό να κάνετε στην κουζίνα σας πριν πάτε για ύπνο
Home Ideas

5 πράγματα που είναι καλό να κάνετε στην κουζίνα σας πριν πάτε για ύπνο

gonioscy home 5 pragmata stin kouzina prin ton ipno

Χρήσιμες συμβουλές από την Cornelio Marble Boutique

Η μέρα σας αρκετά έντονη και κουραστική. Ξεκινάτε από το πρωί για να ετοιμαστείτε και εσείς αλλά και τα παιδιά σας, να εργαστείτε, να φροντίσετε το μαγείρεμα, τις δραστηριότητες των παιδιών και τόσα άλλα. Σίγουρα περνάτε αρκετό χρόνο στην κουζίνα μαζί με τα παιδιά. (Κουζίνα και Καθιστικό Kids Friendly. Συμβουλές Ανακαίνισης) Και σίγουρα το βράδυ νιώθετε ότι δώσατε μια μάχη που σας βρίσκει εξουθενωμένη. Θέλετε απλά να ξεκουραστείτε. Όμως σκεφτείτε λίγο πόσο ωραίο θα ήταν να ξυπνήσετε το πρωί, να πάτε στην κουζίνα σας και να αισθανθείτε χαρούμενοι που είστε εκεί μιας και όλα θα είναι σε μια τάξη; Δεν έχει σημασία αν η κουζίνα σας είναι μεγάλη ή μικρή, ή ποιος την έκανε, αυτά όμως τα 5 πράγματα που είναι καλό να κάνετε στην κουζίνα σας πριν πάτε για ύπνο, είναι το μυστικό για να ξεκινήσει η μέρα σας σωστά. Κάνουν την διαφορά στη διάθεση και φυσικά και στο μαγείρεμα σας.

Πλύνετε και φυλάξτε τα πιάτα στη θέση τους 

Όπως λέει και ο τίτλος πιο πάνω το να καθαρίσετε την κουζίνα σας καλά πριν πάτε στο κρεβάτι και να ξυπνήσετε σε μια καθαρή κουζίνα είναι ισοδύναμο με το να σας σταματήσει στο δρόμο ένας άγνωστος και να σας πει πόσο απίθανα φαίνεστε σήμερα. Σας διαπερνά μια ζεστή αίσθηση μέσα από το σώμα σας που σας γεμίζει τόση αυτοπεποίθηση και σας κάνει να σκεφτείτε ότι μπορείτε να κάνετε οτιδήποτε, να μαγειρέψετε οτιδήποτε!

Οπότε ναι. Καθαρίστε την κουζίνα. Αυτό σημαίνει να φυλάξετε όποιο φαγητό έχει μείνει από το βραδινό σας, να πλύνετε τα πιάτα ή να τα βάλετε στο πλυντήριο πιάτων αν έχετε και να καθαρίσετε καλά την εστία και τους πάγκους σας. 

Αλλά αν θέλετε ακόμη καλύτερη αίσθηση για το πρωινό ξύπνημα ακριβώς την ώρα που θα πάτε στην κουζίνα, κάντε και αυτό το βράδυ: στεγνώστε και αφαιρέστε όλα τα πιάτα που μόλις πλύνατε, ακόμη και αυτά στο πλυντήριο πιάτων. Θα ευχαριστήσετε και πάλι τον εαυτό σας που το κάνατε.

Σκουπίστε το πάτωμα

Για αρκετά άτομα η διαδικασία σκουπίσματος του πατώματος πριν τον βραδινό ύπνο είναι ρουτίνα. Για κάποια άλλα άτομα όμως όχι. Οπόταν, μην ξεχάσετε να σκουπίσετε το πάτωμα!  Χωρίς να εμβαθύνουμε ιδιαίτερα, υπάρχει κάτι πολύ θεραπευτικό στο να σκουπίσουμε όλα τα ψίχουλα και τις βρωμιές από την μέρα μας και μετά να τα πετάξουμε. Δεν έχει σημασία ότι την επόμενη μέρα θα ξαναπέσουν βρωμιές στο πάτωμα. Αυτό άστε το για την επόμενη μέρα. Σκεφτείτε ότι πετάτε όλα τα αρνητικά της μέρας που μπορεί να σας έτυχαν σε ένα κάλαθο και είστε έτοιμοι να ξεκινήσετε πιο καθαροί την επόμενη μέρα.

Αδειάστε τον κάδο απορριμμάτων, το κομποστοποιητή ή τον κάδο ανακύκλωσης.

Εάν λοιπόν το σκούπισμα είναι θεραπευτικό και προκαλεί κάποιο προβληματισμό για τη ζωή, φανταστείτε όταν θα αδειάσετε τα σκουπίδια πως θα σας κάνει να νιώσετε!

Βάλτε μια νέα πετσέτα

Εάν είχατε μια κουραστική μέρα στην κουζίνα και κάνατε πολλά πράγματα τότε ακόμα ένα από τα 5 πράγματα που είναι καλό να κάνετε στην κουζίνα σας σίγουρα έχει να κάνει με τις πετσέτες πιάτων σας που θα είναι πιθανώς βρεγμένες και το πανάκι για τον καθαρισμό των πάγκων και αυτό βρώμικο. Οπόταν ρίξτε τα όλα στο πλυντήριο ρούχων και βάλτε μια φρέσκια, καθαρή πετσέτα και ένα καθαρό πανί πιάτων για την επόμενη μέρα.

5 πράγματα που είναι καλό να κάνετε στην κουζίνα σας

Ρυθμίστε το πρωινό σας

Το καλύτερο ξεκίνημα της μέρας είναι ένα καλό πρωινό, το οποίο συνήθως οι περισσότεροι άνθρωποι υποστηρίζουν ότι δεν έχουν χρόνο να το φτιάξουν. Έτσι λοιπόν οργανωθείτε από το βράδυ και αναλόγως τι σας αρέσει εσάς να τρώτε για πρωινό και γενικά όλης της οικογένειας, κάντε την προετοιμασία πριν το καληνύχτα. Ετοιμάστε φλυτζάνια και πιάτα, δημητριακά, φρυγανιές, ψωμί πάνω στο τραπέζι ή στο breakfast table σας. Μπορείτε ακόμη και να φτιάξετε από το βράδυ ένα μείγμα για κρέπες ή βάφλες να το βάλετε στο ψυγείο και το πρωί απλά θα το βρείτε έτοιμο για τις ψήσετε. Εάν έχετε και στο ψυγείο σας οργανωμένα τα τυριά και τα αλλαντικά αλλά και κάποια λαχανικά, τότε ένα γρήγορο σάντουιτς φαντάζει ευκολάκι.

Παρόλη την κούραση της μέρας, η καλύτερη οργάνωση το βράδυ στην κουζίνα και η καθαριότητα της, θα σας βοηθήσουν να ξεκινάτε την κάθε μέρα σας με πιο πολύ ενέργεια και κέφι.