Home » Κουζίνα και Καθιστικό Kids Friendly. Συμβουλές Ανακαίνισης
Home Ideas

Κουζίνα και Καθιστικό Kids Friendly. Συμβουλές Ανακαίνισης

family in kitchen

Τα παιδιά δίνουν χαρά στο σπίτι αλλά το σίγουρο είναι πως ένα σπίτι με παιδιά που τρέχουν πάνω κάτω φθείρεται περισσότερο. Σας παρουσιάζουμε ιδέες για κουζίνα και καθιστικό kids friendly. Όσο προσεκτικά κι αν είναι τα αγγελούδια μας κάποια στιγμή θα υποπέσουν σε σκανδαλιά και κάτι θα συμβεί στο σπίτι.

Μαζί με την Cornelio Marble Boutique  σας παρουσιάζουμε τα must για ανακαίνιση σπιτιού γεμάτο παιδιά.

ΚΟΥΖΙΝΑ

Ντουλάπι Μπάτλερ

Η κουζίνα είναι ένας πραγματικός εφιάλτης και σπάνια διατηρείται καθαρή. Είναι κοινό «μυστικό» το χάος που επικρατεί στην κουζίνα το πρωί πριν το σχολείο. Η ετοιμασία του πρωινού είναι ό,τι πιο ακατάστατο μπορεί να σας συμβεί. Η καλύτερη λύση, αν έχετε χώρο, είναι ένα ντουλάπι μπάτλερ. Με αυτόν τον τρόπο, όλα τα εργαλεία από της πρωινής ρουτίνας (τοστιέρα, ψωμί, βραστήρας κ.λπ.) μπορούν να τακτοποιηθούν εύκολα, αφήνοντας τον χώρο σας συγυρισμένο.

Πορσελανάτο Στους Πάγκους

Τα παιδιά είναι η αιτία καταστροφής των περισσότερων πάγκων στις κουζίνες. Μπορεί να λερώσουν, να κάψουν, να σπάσουν, να γδάρουν… γενικά να ταλαιπωρήσουν τον πάγκο της κουζίνας χωρίς καν να το θέλουν. Για αποφυγή τέτοιων περιπτώσεων δημιουργήθηκε ένα υλικό που σώζει τα παιδιά από ατυχήματα, τον πάγκο αλλά και το πορτοφόλι των γονιών. Μιλάμε για το Πορσελανάτο Ιταλίας. Είναι ανθεκτικό στην πίεση και στις θερμοκρασίες αλλά και πολύ όμορφο μιας και το συστήνουν οι περισσότεροι interior designers.

Χωρίς Λαβές

Τι λατρεύουν πάρα πολύ τα παιδιά; Τις λαβές. Και φυσικά όταν τα ντουλάπια της κουζίνας είναι γεμάτα λαβές τα παιδιά και θα κρεμαστούν, και θα τις τραβήξουν με δύναμη, και θα φτάσουν στα όρια της κατασκευαστικής τους αντοχής. Πρακτικό για κάθε σπίτι με παιδιά είναι ένα εργονομικό ντουλάπι χωρίς λαβές αλλά με το σύστημα push-to-open. Τουλάχιστον θα χρειαστούν λίγο περισσότερο χρόνο για να καταλάβουν πώς να ανοίξουν το κάθε ντουλάπι και μάλλον δεν θα τους κάνει ιδιαίτερη αίσθηση να παίξουν με αυτό.

Εντοιχισμένος Φούρνος Μέτριου Ύψους

Πόσες μα πόσες φορές έχουν καεί χεράκια που κατά λάθος αγγίζουν την πόρτα του φούρνου που είναι σε λειτουργία; Και αυτό συμβαίνει συνήθως στα νήπια. Η καλύτερη λύση, μέχρι να μεγαλώσει το παιδί και να αντιλαμβάνεται καλύτερα τους κινδύνους της κουζίνας, είναι ο εντοιχισμένος φούρνος Μέτριου Ύψους. Και θα προστατέψει τα παιδιά σας αλλά και θα σας βοηθήσει να ελέγξετε καλύτερα το βάρος των σκευών που θα χρησιμοποιήσετε για το ψήσιμο των φαγητών σας. Αν τελικά επιλέξετε φούρνο σε στήλη, θα πρέπει να προβλέψετε δίπλα, ένα πάγκο εργασίας τουλάχιστον 40 εκ. Αν ο φούρνος ανοίγει αριστερόστροφα, τότε ο πάγκος πρέπει να βρίσκεται στη δεξιά πλευρά.

ΚΑΘΙΣΤΙΚΟ

Εδώ θα ζήσουν τα 2 εκατομμύρια παιχνίδια των παιδιών σας. Και όσοι δεν έχετε τη δυνατότητα ενός ξεχωριστού δωματίου, θα χρειαστείτε κάποιο έξυπνο σχεδιασμό για να διατηρήσετε το καθιστικό κάπως εμφανίσιμο.

Έξυπνα έπιπλα

Διαλέξτε καναπέδες με κρυφό αποθηκευτικό χώρο. Αυτή η αγορά θα σας βοηθήσει να έχετε όλα τα παιχνίδια αποθηκευμένα και κάθε φορά να διαλέγετε μόνο αυτά που θέλουν τα παιδιά για να παίξουν.

Μπορεί να σας αρέσει ο βελούδινος καναπές όμως λερώνει πιο γρήγορα κι από την σκιά του. Ένας απρόσκλητος εμετός, το λιωμένο αβοκάντο, οι ξεχασμένες φράουλες μπορούν να καταστρέψουν και τα πιο σκληρά υφάσματα. Όλοι οι εμπειρογνώμονες για σπίτι με παιδιά συνιστούν δερμάτινους καναπέδες ή με καλής ποιότητας δερματίνη για εύκολο καθαρισμό.

Οι αιχμηρές γωνίες  φαίνεται να είναι ένας μαγνήτης για τα κεφάλια των παιδιών. Άρα επιλέξτε έπιπλα που «ελαχιστοποιούν τα χτυπήματα». Επιλέγοντας ένα στρογγυλό τραπεζάκι , ένας ταπετσαρισμένος βραχίονας στον καναπέ και το ντουλάπι που εκτείνεται μέχρι τους τοίχους θα σώσει τα κεφάλια των μικρών θησαυρών σας από τα πολλά χτυπήματα.

Η τηλεόραση στον τοίχο. Βασικός κανόνας. Μία βάση τοποθέτησης βοηθάει από το να μην βρεθεί μια μέρα η τηλεόραση πάνω στα παιδιά σας. Γλιτώνετε και ατυχήματα, που είναι πολύ πιο συχνά από όσο φαντάζεστε, αλλά και τις δύσκολες δαχτυλιές από τα χεράκια των μικρών σας πάνω στην led επιφάνεια.

Κουζίνα και Καθιστικό Kids Friendly. Λύσεις υπάρχουν πολλές. Ένας ειδικός μπορεί να σας συστήσει τα καταλληλότερα υλικά για την τέλεια κουζίνα και το μοναδικό, πρακτικό και ασφαλές καθιστικό σας. Ρωτήστε, ανταλλάξτε ιδέες με άτομα που έχουν τον ίδιο αριθμό παιδιών με εσάς ή ενοχλήστε μας όποτε θέλετε. Καλή ανακαίνιση.