Home » 10+1 Ερωτήσεις σε Πέτρο Πολυχρονίδη από τους Μικρούς Ρεπόρτερ
Μικροι Ρεπορτερς Οι Μικροι Μας Φιλοι

10+1 Ερωτήσεις σε Πέτρο Πολυχρονίδη από τους Μικρούς Ρεπόρτερ

mikroi reporter petros polixronidis troxos tis tixis

Μικροί Ρεπόρτερ Μεγάλα Ρεπορταζ με το γάλα Άχναγαλ

axnagal add

Και αρχίζουν οι ερωτήσεις των παιδιών:

Πέτρο είχες ολοκληρώσει τα γυρίσματα του Τροχού Της Τύχης πριν την καραντίνα;

Σχεδόν. Στην «κάβα» μας υπήρχαν επεισόδια τριών μηνών και έλειπαν μόνο τα καλοκαιρινά επεισόδια. Νιώσαμε μεγάλη ανακούφιση γνωρίζοντας πως στη διάρκεια την καραντίνας οι φίλοι της εκπομπής δεν θα έχαναν την αγαπημένη τους συνήθεια. Πλέον θα απολαύσουν και τους νεοτερισμούς του Τροχού της Τύχης, τους οποίους προσωπικά αγάπησα.

Με πόσα άτομα έμεινες κλεισμένος μέσα στο σπίτι στην καραντίνα;

Με τη γυναίκα μου και τα δύο παιδιά μου. Πρόσθεσε και δύο οικογενειακά γατιά. Ο κατάλληλος αριθμός ανθρώπων για να με αντέξει. Είμαι δύσκολος όταν μένω στο σπίτι.

petros polixronidis sto spiti

Πώς περνούσες τη μέρα σου με την οικογένεια σου;

Παλεύοντας να χαλιναγωγήσω την υπερ-ενεργητικότητα μου. Έκανα πράγματα που με ηρέμησαν και αυτό ήταν κάτι που είχα να ζήσω τουλάχιστον 20 χρόνια. Είδα επιτέλους χωρίς άγχος και ενοχές κάθε τηλεοπτική σειρά που είχα ακούσει και δεν πρόλαβα ποτέ να παρακολουθήσω τα προηγούμενα χρόνια. Πήρα τρία υπέροχα κιλά τρώγοντας εκπληκτικό σπιτικό φαγητό και κόλλησα τα παιδιά μου πάνω στο δέρμα μου. Επίσης χτίσαμε το οικογενειακό μας δέντρο με τη βοήθεια του DNA.

Τώρα που έμεινες τόση πολλή ώρα δίπλα από τα δικά σου άτομα ανακάλυψες πράγματα που δεν ήξερες για αυτά;

Όχι κάτι που δεν ήξερα. Φροντίζω να είμαι ενήμερος πάντα για τις ανάγκες των αγαπημένων μου προσώπων. Δεν είμαι περαστικός από το σπίτι.

Ποιο ήταν το πιο ευχάριστο γεγονός της καραντίνας για εσένα;

Αρχικά να πω ότι «ανακάλυψα» πως έχω δύο υπέροχα παιδιά. Δεν το είχα πάρει χαμπάρι τα τελευταία 12 χρόνια. Κάπου είχα ακούσει ότι έχω έναν γιο και μια κόρη, αλλά τους ήξερα από τις φωτογραφίες και τα videos. Προφανώς και αστειεύομαι αλλά αυτό είναι το κεντρικό νόημα. Η έλλειψη προσωπικού χρόνου που δημιουργεί η ανάγκη της εργασίας, κυρίως στον χώρο της δημοσιογραφίας, με είχε απορροφήσει και στέρησα τον εαυτό μου από τα παιδιά. Τους έδινα πολύ λιγότερο χρόνο από αυτόν που τους αξίζει.

Ντρέπομαι που το λέω. Ήμουν ανόητος. Η καραντίνα μου έδωσε ένα μεγάλο μάθημα. Με έκανε πάλι γονιό.

petros polixronidis me gineka tou katerina

Ποιο ήταν το πιο δυσάρεστο γεγονός της καραντίνας για εσένα;

Πεθύμησα τους γονείς μου. Έκανα δύο μήνες να τους αγκαλιάσω. Δεν το μετάνιωσα γιατί ξέρω πως έτσι τους προστάτευσα. Ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες και έπρεπε να τους βοηθήσουμε να το καταλάβουν. Μετά τις πρώτες δύο εβδομάδες μου ήταν δυσάρεστο να τους βλέπω μόνο ψηφιακά και να καταλαβαίνω πως τους έχει λείψει και αυτούς η αγκαλιά.

Διδάχτηκες κάτι από τον τρόπο που αντιμετώπισαν τα παιδιά σου την καραντίνα;

Επιβεβαίωσα κάτι που ήξερα. Τα παιδιά σήμερα δεν συμπαθούν το σχολείο σε πολύ μεγαλύτερο ποσοστό από ότι εμείς παλαιότερα. Βίωσαν όλη την ιστορία ως ένα φαινόμενο που τους επιτρέπει να μην πάνε στο σχολείο. Επίσης δεν είχαν κανένα θέμα να προσαρμοστούν με τις συνθήκες. Το έκαναν με μεγαλύτερη ευκολία από ότι εγώ.

Τι πιστεύεις ότι θα συμβεί στη συνέχεια με τον ιό;

Θα ζήσουμε να τον θυμόμαστε (χαχα). Είμαι θετικός άνθρωπος και δεν ανταποκρίνομαι ούτε στις συνωμοσιολογίες, ούτε στις υπερβολές. Αυτή η «μπόρα» μας μούσκεψε για τα καλά, αλλά θα περάσει όπως όλες.

Στο μέλλον το πρόγραμμά σου θα έχει κοινό;

Τα τελευταία 30 επεισόδια της σεζόν, όπως και τα πρώτα της επόμενης, της 7ης, δεν θα έχουν κοινό. Οι οπτικές αλλαγές είναι υπέροχες και θα σας αρέσουν. Το παιχνίδι που αγαπάτε όμως θα είναι ίδιο και απαράλαχτο. Οι λέξεις και οι γρίφοι είναι η ψυχή του Τροχού και αυτά δεν τα επηρεάζει κανένας κορονοϊός.

τροχος της τυχης πετρος

Την περίοδο της καραντίνας σε ποιον θα έδινες τη γκαντεμί;

Στην οικογένεια Πολυχρονίδη. Έταξα στη φαμίλια μου πως μόλις το πιο μικρό της μέλος φτάσει την ηλικία των 10, θα επισκεφθούμε όλοι μαζί το πάρκο της Disney στο Παρίσι. Φυσικά και κράτησα το λόγο μου και κανόνισα τα πάντα. Απλά λογάριασα χωρίς τον ξενοδόχο. Μια πανδημία ή ένας παγκόσμιος πόλεμος ήταν τα μόνα πράγματα που θα μας χάλαγαν τα σχέδια. Ευτυχώς δεν έγινε πόλεμος (χαχα).

Αν ο ιός μοιάζει με τη χρεοκοπία τότε τι θα έλεγες ότι μοιάζει με το Τζακ Ποτ;

Το να μην έχασες κάποιον δικό σου άνθρωπο, ή να μην έχασες την δουλειά σου ή κάτι που αγαπάς, εξ αιτίας του απρόσμενου αυτού γεγονότος. Τζακ Ποτ επίσης μπορείς να βαπτίσεις όλη την αναθεώρηση που κάναμε γύρω από τα σημαντικά και ασήμαντα πράγματα στη ζωή μας. Από την πανδημία, αποκλείεται να βγήκαμε χειρότεροι άνθρωποι. Μόνο καλύτεροι.

Να πουμε πως η συνέντευξη έγινε διαδικτυακα και ο Πέτρος Πολυχρονίδης επέτρεψε από την αρχή στα παιδιά να του μιλούν στον ένικό.